Monday, 26 October 2015

Takutnya!! Seluar Gergasi Zara Dah Keluar

Berkotak ku punggah ..macam-macam akak jumpa khazanah dalam kotakku ni.
Buku-buku lama la..
Baju-baju lama la..
Album muka comel-comel anak-anak.
Alahai...meruntun jiwa raga bila melihat anak makin membesar dah sekarang ni.

Tapi itu semua biasa-biasa je sebenarnya. 
Tapi jumpa yang satu ni, buat akak sendiri rasa macam tak percaya pun ada khazanah yang lebih best menjadi simpanan akak .

Hahahaha!! agak-agak apa?
Nanti uolllsss nampak jugak ...

2015 ni kan..akak memang ada hadiri seminar IMKK anjuran Richworks tu ...
ala..ramai dah tau pasal seminar ni kan? Tapi tak ramai pun yang bertindak hadiri. 

Alhamdulillah akak berpeluang recharge pada Februari 2015. 
Masa tu ...jangan cakaplah ..memang masih bam bam rasanya..
Saiz M
Ni masa 5 Feb 1st day IMKK ...Baju Saiz M, Seluar Slack Saiz L..
Dalam IMKK , Dr Azizan tekankan tentang kesihatan dan wajiblah akak masukkan 101 wishlist yang berkaitan dengan fitness. Antaranya nak capai berat badan ideal dan akan melakukan aktiviti lasak dengan jayanya.

Alhamdulillah masa ni juga akak baru join NECK Batch 1 yang bermula 1 Feb dan akan berakhir pada 11 Mei 2015. 

Awal timbangan masa tu 66.2 kg , ikutkan tak la bam bam sangat sebab akak dah turun dalam 7kg sebelum join NECK tapi akak rasa belum sihat sepenuhnya. Tu la akak join NECK selama 100 hari untuk capai berat badan ideal.

Jumpa Seluar Gergasi
Dalam akak mengemas pakaian lama hari ni ( 25.10.2015) , akak jumpa la seluar besar akak dan akak bandingkan dengan seluar yang akak pakai sekarang ni. 

Terkejut akak tau.

Seluar lama (Biru) - saiz 33
Seluar sekarang (Hitam) - saiz 28
Doa mengikut apa yang kita rasa, fikir dan cakap.

Besar seluar tu , kan?
Amacam dengan usaha akak ? 
Awesome kan? Akak berjaya tukar saiz, 5 inci seluar. Banyak tu.Semoga akak istiqamah dalam menjaga kesihatan demi masa depan akak dan masa depan keluarga akak. 
Kesimpulannya di sini,semua atas tindakan kita semestinya.

Jadi, berpegang kepada ini, 
 
Apa yang kita fikir, 
Apa yang kita rasa, 
Apa yang kita cakap, 
Semua itu adalah DOA dan kita wajiblah sentiasa fikir, rasa dan cakaplah perkara yang positif dan sentiasa katakan kita BOLEH lakukan setiap apa yang kita impikan. 
Formula MESTI kurus dalam Program Now Everyone Can Kurus sangat-sangat membantu (sila klik sini untuk Ebook percuma). Kami peserta sangat teruja dan amalkan apa yang diajar oleh Mentor dan Coach kami sebaik mungkin untuk realisasikan apa yang kami impikan.
Alhamdulillah akak berjaya follow dan amalkan setiap elmu yang kami pelajari.
Syukur Allah permudahkan urusakan akak dalam proses untuk menjadi lebih sihat dan kurus. 

Faedah akak dah kurus
  • Semakin mudah beribadah 
  • Kurang sakit badan dan lesu badan
  • Resdung HILANG
  • Baju hanya saiz S sahaja
  • Mudah bangun pagi 
  • Sentiasa positif dalam apa jua yang akak lakukan
  • Sentiasa senyum je 
  • Kawan makin ramai sebab suka dengan penampilan baru akak
  • Mudah cari baju dengan saiz yang sesuai dengan badan akak 
  • Pemakanan semakin terjaga sebab dah ada kesedaran 
  • Dah semakin berani sertai event larian 
  • Dah semakin teruja sertai aktiviti ekstrem
  • Anak-anak pun nampak macam adik2 sebab ibunya semakin nampak muda remaja ( sila la dapatkan petua ni dari akak)
  • Amalan detox sentiasa diamalkan untuk maintain kekal sihat selamanya.
Allahu Akbar
Banyak lagi kalau nak akak kongsikan. 
Allah Maha Kaya
Allah Maha Penyayang. 

Syukur akak semakin dapat apa yang akak nak dalam diri akak. Semoga apa yang akak kongsikan hari ini dapat memberi manfaat dan teruja sangat jika anda ingin menyertai akak untuk tampil lebih sihat dan ceria macam akak. 

Hubungi akak terus ke 018 977 2964 dan akak akan bantu anda untuk capai berat badan impian anda.

Sekian dari akak, 
Salam sayang, 
Zara Ratu Detox. 
FB page : Fitness Is My Passion. 

2 comments:

  1. tahniah zara... yg penting adalah usaha dan tindakan..

    ReplyDelete