Friday, 3 February 2017

Deodorant : Ubat Ketiak Punca Kanser Payudara?

Assalamualaikum dears, 

Semoga uols semua dalam keadaan yang sihat dan ceria hendaknya.
Syukur kepada Allah sebab kita sentiasa dalam lindunganNya. 
Alhamdulillah Kak Zara dapat berkongsi lagi hari ni untuk info-info kesihatan dan kecantikan lagi. 

Hari ni akak nak citer tentang deodorant...
Sapa pakai deodorant , kita GENG!

Deodorant kita selama ni best sangat ke?

Sekarang ni kan, banyak sangat permasalahan dalaman wanita yang semakin menjadi perhatian. Penjagaan kecantikan dalam dan luaran ni bukan semata pada makanan aje tau tapi pada barang harian yang kita guna. 

Hari ni akak nak citer pasal deodorant atau erti katanya ubat ketiak.  Kenapa nak pakai ubat ketiak? hah.. akak sendiri pakai sebab bawah lengan akak mudah berpeluh, dan kalau dah berpeluh badan jadi masam sebab kan bawah ketiak tu berkuwap. 

Pengumpulan peluh yang merembes pada baju tu berbau la kan? Lagi-lagi akak ni buat keje luar dan yang tak bestnya baju kita pun masam dan paling ketara bahagian bawah lengan tu ada pulak kesan kuning. 

Sebab peluh tu meresap dan kita ada oles ubat ketiak yang cap ReXXXX tu. 

Mula-mula je wangi tau.. lepas tu bila dah berpeluh .. ermmmm aseeemmm jugak. 
ni akak la tapi kalau bawah lengan uols masih wangi walau selepas 6 jam, kira terer la uols
tahan peluh daripada keluar. Hahaha 


Ni adalah contoh deodorant yang ada di pasaran

Ni adalah contoh deodorant yang ada di Malaysia
Sentap bila partner sekatil sound bab bawah lengan

Akak rasa mesti ada kawan-kawan kita menghadapi masalah sebegini kan? Macam-macam jenama deodorant yang dah dicuba. Tetapi tak dapat menyelesaikan masalah bawah lengan ni. 

Semakin tebal muka apabila ada orang tutup hidung sebaik saja mereka melintas depan kita. Sanggup ke berterusan macam ni? Sedih kan kalau jadi macam ni kat kita?

Paling sentap pula, jika ada suami yang bertanya pada isteri, 

tengah feeling best-best dengan abang sayang, dia pulak tanya macam ni , 
"awak mandi tak gosok bawah lengan ke?"

Tergamam akak nak jawab dek... malunya.. partner tido kita tanya macam tu?

bila kena macam tu,. apa perasaan masa tu?  
Mestilah sentap kan?

Sampai bila orang akan tutup hidung apabila melintasi kita? 
Sampai bula nak dengar sindiran suami kita sendiri?

Kenapa bawah lengan jadi makin gelap?

Sebenarnya kenapa bawah lengan jadi gelap adalah berpunca daripada penggunaan deodorant yang ada kandungan GARAM ALUMINIUM.


Tahu tak kebanyakkan deodorant kat Malaysia ni ada GARAM ALUMINIUM
Garam ni akan tutup liang peluh bawah lengan & toksin tak boleh keluar.


Ketiak ni contoh kesan pemakaian deodorant yang ada garam aluminium
SO... mana toksin tu pegi?
Toksin tu akan meresap ke dada dan boleh menyebabkan kita kena KA
NSER PAYUDARA.

dahhhh risiko dapat kanser pulak kan? Ini bukan pada perempuan aje tau bahaya..
abam-abam pun risiko juga cuma mungkin la peratusan risiko tu bukan la penyumbang besar dalam gejala kanser ni.


Tapi boleh menyebabkan pasangan kita atau kawan-kawan kita rasa rendah diri kan bila ada bahagian tubuh yang macam tak best je... 

betul ke betul?

hah ....ngaku je la.. akak pun macam uols juga sebelum ni. 
Mencegah itu lebih baik daripada merawat

Ilustrasi saiz deodorant yang akak pakai

Tukar la deodorant 

Soalannya sekarang, dah berapa lama kita pakai deodorant yang ada kandungan GARAM ALUMINIUM ni kat bawah lengan kita tu?

Jadi...hari ini akak nak ajak uols semua tukar deodorant yang uols sedang pakai tu. 
sebab akak ada jual Deodorant TANPA GARAM ALUMINIUM ALOE EVER-SHIELD
🌵✅ with CRUELTY FREE certificate.

✅ Berat: 92.1gram


✅ Saiz 3/4 dari remote astro


✅ Tahan 6 bulan atau lebih 
kalau guna sorang2.

Fungsi utama


✅ Mencerahkan bawah lengan


✅ Menghilangkan bau badan


✅ Pakaian tidak kuning

Fungsi tambahan,


✅ Rawat tumit pecah


✅ menghalau serangga dalam almari pakaian


✅ menyerap bau busuk dalam almari kasut.



Puas hati pakai. nyaman je bawah lengan akak sapu ni hari-hari

160 buah negara dah guna deodorant ni termasuk Malaysia . Power betul !
Hah? Sapa nak jadi agen? Boleh PM akak terus ye. Link nak order ada kat bawah 

Antara testimoni yang akak boleh share selepas dah cuba deodorant aloe vera ni.


Ketiak tak hitam lepas guna, badan takde bau

Deodorant tak melekit

Deodorant tahan lama, baju tak keras dan tak de kesan kuning pada baju

Deodorant tahan lebih 6 bulan , Jimat sangat-sangat

Deodorant share pakai suami isteri dekat 6 bulan pakai
OK...? Rasa nak cuba?
Contact akak terus tau ... Whatsapp Kak Zara 018-9772964 

Nak PM akak pun Boleh .. Klik sini untuk order deodorant

Semoga perkongsian akak hari ni memberi manfaat kepada uols dan akak harapkan apa yang akak sampaikan hari ni memberi peluang untuk akak bantu uols memutihkan bawah lengan uols. 

ok.. akhir kata.. akak sedia dihubungi untuk membantu uols dalam bab kesihatan dalaman dan luaran uols. 

Salam sayang daripada akak , 


Zara Ratu Detox 

Coach Detox anda

018-9772964


1 comments: