Tuesday, 10 November 2015

What? Zara Confirm ke Penang Bridge International Marathon

Bismillah..
Just nak update yang akak dah berjaya daftar untuk sertai Penang Bridge Marathon 2015 yang akan berlangsung pada 22hb November 2015. 

Ada sesapa nak sponsor akak kasut ke?
Kalau ada sila Whatsapp akak 018 977 2964 - saiz 6 ye.
Alhamdulillah 
Semoga Allah permudahkan perjalanan kami selamat selamat dan selamat dalam acara larian ini nanti. 

Just nak update lagi, hari ni berat badan akak dah 57kg maintain. 
Ukuran badan 32-26-37. Best ke best? Asalnya berat badan akak 72kg sebelum ni dan dalam masa solid setahun 4bulan akak dah berjaya turunkan 16kg beban yang selama ini mengganggu hidup akak.

Akak masih makan seperti biasa. Ikut kiraan kalori yang hanya badan perlukan bukan makan ikut suka. Akak tetap makan nasi dan sentiasa amalkan pemakanan sihat serta sentiasa cukupkan nutrisi yang tubuh badan perlukan. 

Alhamdulillah.
Allah Maha Penyayang. 
Sertai Usaha dengan Doa dan Tawakkal denganNya.
Pasti Kejayaan milik kita.


Syukur akak rasakan yang sekarang ni akak semakin sihat dan semakin bersemangat untuk menjadikan Fitness badan akak sekarang ini sebagai satu keterujaan dalam kehidupan. 

Lebih mudah beribadah dan lebih ceria menjalani kehidupan sekalipun banyak sangat dugaan Allah berikan. 

Persediaan ke Marathon Penang Bridge
Sebelum ke Penang ni , akak ada sertai Mizuno Run 5km dan Larian Gegar 10km. 
InshaaAllah ini bekalan untuk akak kekalkan stamina selain akak amalkan pemakanan sihat dan nutrisi lengkap sebagaimana yang kami amalkan sepanjang program Program Now Everyone Can Kurus (NECK).

Alhamdulillah...hingga ke hari ini akak steady je semakin sihat dan yang paling best makin langsing dan nampak awet muda macam budak sekolah.
Sakan la akak berjaya sudahkan larian ni dalam masa 39min. 
Yang paling best bila dapat kongsikan kebaikan menjadi sihat kepada insan yang memerlukan. Alhamdulillah. Terima Kasih Ya Allah. 
Terima Kasih Ya Allah. 
ku Syukur hanya padaMu.

Selain itu, akak biasakan minum Performance Drink untuk elakkan dehidrasi tubuh badan akak. Sedap Performance Drink ini dan elok sangat diamalkan kepada golongan aktif macam akak ni.
Graf ni menunjukkan jika anda minum PD berbanding minum air biasa. Best ke best?
Rasa Oren yang sedap dan membuatkan akak rasa bertenaga sepanjang larian.
Selain tu kan , akak ada juga bawak persediaan Gel Amani Sport untuk akak prepare. Mana la tau kan ada berlaku kebas @ cramp kaki semasa larian. Boleh juga melegakan cramp kaki nanti. 

Kecik-kecik cili padi, sekali oles memang menjadi
Teman akak dalam program larian yang akak sertai
Alhamdulillah...
Gembira rasanya dapat berkongsi dengan anda hari ni. 
Nanti singgah lagi ke blog akak tau. 
Akak akan kongsikan perkara-perkara yang best untuk anda rasa best selalu. 
Jangan segan-segan untuk beramah mesra dengan akak ke whatsapp 018 977 2964 untuk dapatkan tips kesihatan secara percuma. 
Akak sentiasa doakan anda sentiasa sihat dan kurus secara semulajadi macam akak. 
Aaminn Ya Rabb. 

Salam kasih sayang, 
Zara Ratu Detox.

2 comments: